BUFAR

Handlaga ost av stølsmjølk.

Bufarost er ein fast ost som er ysta for hand av heil stølsmjølk.

Før i tida vart buskapen flytta heim frå stølen på bufardagen. Før dei fòr, ysta dei ein ost av den siste mjølka som dei kalla bufarost. Dei hadde ikkje tid til å skilje fløyta frå skummamjølka den siste dagen på stølen, noko som førte til ein heilfeit ost laga på heilmjølk. Bufarosten har av den grunn ein fin gul farge og ein fyldig rund smak. Osten vart modna i kjellaren heime på garden og vart tatt fram til jul, juleselskap eller gjestebod.

INGREDIENSER:
Pasteurisert kumjølk, salt, laupe, syrekultur, konserveringsmiddel (E251), surehetsregulerende middel (E509).

KJØLEVARE:
0 - 4 grader C.

PAKNINGSSTØRRELSE:
Ferdig pakka trekantar er ca. 300 gram.
Distribusjonseske inneholder 6 eller 12 biter.